zondag 30 maart 2014

Paarse Viooltjes en al dat andere moois

Ik zit in de tuin in het zonnetje. Wat is deze wereld toch mooi als je geniet van kleine dingen. De zon voelt warm op mijn huid en overal om mij heen zie ik beestjes die ik niet zie als het regent. Er vliegt een klein vliegje op mijn arm, nog geen twee millimeter groot. Als ik goed naar zijn vleugels kijk zie ik de kleuren groen, oranje, geel en rood met een parelmoer glans eroverheen. De meeste mensen vinden dit kleine beestje hartstikke irritant of vies, terwijl hij zo klein en mooi is. Zijn kleine pootjes bewegen over mijn arm zonder dat ik hem voel, ik geniet terwijl ik naar hem kijk, hoe kunnen mensen jou irritant vinden?


          Er rent een kat door de tuin, de kat is wit maar in zijn hare zit zwart aarde en heeft een roze tuigje om en mist een oog. De kat gaat vlak bij mij zitten terwijl ik hem niet ken. De kat kijkt mij met zijn ene oog aan en geeft mij een kopje en gaat verderop tussen de bloemen zitten. Er land een vlinder vlak bij de kat op de bloemen. De vlinder is bruin, oranje, zwart, gewoon zo'n standaard vlinder. De kat probeert de vlinder te pakken maar de kat duikt naast de vlinder, de vlinder vliegt weg. De meeste mensen zullen de kat eng vinden, met zijn ene oog en zijn viezige haren, of ze zullen de kat gemeen vinden omdat hij een vlinder probeert te vangen. Ik vind de kat bijzonder, het maakt hem niet uit dat hij één oog heeft of dat zijn vacht vies is. Hij is vriendelijk en niet bang voor mij, dat hij de vlinder probeerde te pakken, tja that's nature.
          De bloemen in de tuin trekken nu mijn aandacht. De blaadjes van de viooltjes lijken wel van stof, ze hebben kleine haartjes waar een beetje zand op ligt, door de zon lijkt het net of de viooltjes onder de glitters zitten.
                                                    WAUW, wat is de wereld toch mooi

Welkom op mijn blog,
Ik ben Tessa, 19 jaar oud en hou van het leven.
Mijn blognaam is Tesjebesje omdat ik van bessen houd.
Met mijn blog wil ik de mooie dingen van het leven laten zien
en beauty artikelen schrijven.
Ik vind het geweldig als mensen reacties achterlaten
dus ik hoor graag van jullie.

xx~Tessa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten